Adım Adım Düğün Hazırlıkları

Düğün Tarihi

Tüm işlerin başlangıç noktası, daha ilk adımdan her şeyin karışmaya başladığı an burası. Yaz mı, Bahar mı, Kış mı, aileler ne ister, resmi – dini tatile denk gelir mi, üniversite sınavı mı var, okullar kapalı mı olur, dostlarımız burada mı olur derken, sadece sizin değil, anne-baba ve kardeşlerinde işin içinde olması gereken bir karar.

Bütçe

Tüm düğün süreci için ne kadarlık bir harcama yapacağınızı en başından planlamanız çok önemli. Bu noktada henüz yolun çok başındasınız ve çok yüksek ihtimal bütçenizi aşacaksınız. Ama bir başlangıç noktanız olmaz ise, işler sarma sapabilir.

Davetli Listesi

Bu madde ile, bütçe çıkartılması aynı anda yapılması iyi olacak işler. Davetli sayınız arttıkça, bütçenizde katlanarak artacak. En başta düğün mekanını rakama göre ayarlamanız gerekiyor. Düğünlerin hiç tartışmasız en yüksek harcaması bu sayıya göre belli olacak.

Düğün Mekanı

Bütçemiz ve davetli sayımız aşağı yukarı belli olduğuna göre, düğün mekanımızı araştırmaya başlayabiliriz. Öncelikle karar vermeniz gereken nokta, açık alan mı, kapalı alan mı olacak? Size tavsiyem, açık alan düğününe karar verdiğinizde, anlaştığınız mekanın bir de kapalı mekanı olduğunu kontrol etmeniz. Unutmayın ki yağmurun 10 dakika yağması, tüm planların bozulması için yeterli.

Düğün mekanlarında, bir günde bir düğün yapılabiliyor. Bu sebeple, özellikle yaz aylarındaki haftasonlarında, düğün mekanlarının rezervasyonları aylar öncesinden yapılıyor. İstediğiniz gün kapılmadan acele edin.

Düğün Fotoğrafçısı

İşte bu ben oluyorum nasıl bir düğün mekanında bir günde bir organizasyon yapılabiliyorsa, bir düğün fotoğrafçısı da bir günde bir çifte hizmet verebilir. Düğün Fotoğrafçısı seçerken isimli yazımın bu seçiminizde size faydası olacağını düşünüyorum.

Dikkat etmenizi tavsiye ettiğim başlıca konular, mümkün olduğunca çok fotoğrafçı inceleyin, yüz yüze görüşmeler yapın ve arkadaşlarınızın tecrübelerinden faydalanın.

Gelinlik

Gelinlik tüm kızların hayalidir. Sonsuz sayıda alternatif içinden size yakışanı bulmakta zorlu iş. Gelinlikçileri gezmek, seçmek, provalar derken, 3-6 ay öncesinden bu işe de başlamanızı öneririm.

Organizasyon Firması

Süsleme, çiçek, orkestra, LCV ve çok daha fazlasını yapacak olan organizasyon firmanızı, düğün mekanına karar verir vermez seçmelisiniz. Bazen düğün mekanına karar verme aşamasında da organizasyon firmalarının size faydası olabilir.

Özellikle istediğiniz bir orkestra var ise, düğün mekanı ve düğün fotoğrafçısı için söylediğim konu burada da geçerli, rezervasyonunuzu erkenden yapmayı unutmayın

Davetiyeler

Düğünden en az 1 ay önce davetiyelerinizi seçmenizi ve misafirlere ulaştırmanız önemli. Böylece hem bahanelerin önünü kesebilirsiniz, hem de LCV için vaktiniz olur.

Misafirler için hazırlıklar

Şehirdışından gelecek misafirleriniz için otel, ulaşım ayarlamaları yapmak isteyebilirsiniz.

Gelin Saç – Makyaj

Kuaför ve Makyaj seçimi çok önemli. Düğün günü en çok vakit geçireceğiniz yerler buralar. Gelin saçı ve gelin makyajından memnun olmayan bir gelin, bütün gün hatta, düğün fotoğraflarına her baktığında mutsuzluğunu sürdürür.

Tavsiyem düğünden önce mutlaka tüm detayları konuşmanız, giriş ve çıkış saatlerinizde mutabık olmanız, ve istediğiniz saç & makyaj modellerinin provalarını yaptırmanız.

Oturma Düzeni

Misafirlerinizin oturma planını -kesinlikle- son güne bırakmayın. Birbiri ile küsler, arkada oturursa küsecekler, geç gelip erken gidecekler derken zaten düğünlerin en sıkıcı kısımlarından bir tanesi bu iş, o yüzden tekrar ediyorum, düğün gününe bu işi bırakmayın.

Son Kontroller

Düğün Fotoğrafçısı ile saat planı yapmak, Gelinlikçi’den gelinliği almak, Düğün Mekanı ile detayları konuşmak, Düğün Organizatörü ile son planlamaları yapmak derken, tüm ilgili kişiler ile görüşme, son kontrolleri yapma zamanı.

Düğün Günü

Geldi çattı, bugün ile ilgili ne kadar plan yapılsa az. Sonuçta zaman su gibi akıp gidecek. Hiç bir şeyi kafaya takmayın, saat planınıza sadık kalın, olabildiğince fotoğraf çektirin, sevdikleriniz ile mutlu olun.

İyi Eğlenceler…